Guatemalából származó frissen pörkölt, arabica kávé.
Guatemala a világ egyik legismertebb és legelismertebb kávétermelő országa, amely híres különleges ízvilágú arabica kávéiról. Az ország gazdag vulkanikus talaja, változatos mikroklímája és magas tengerszint feletti magassága ideális feltételeket teremt a kávétermesztéshez. A guatemalai kávék általában gazdag, komplex ízprofilúak, gyakran élénk savassággal, csokoládés, gyümölcsös és fűszeres jegyekkel.
Ízjegyek: Édes • Csokoládé • Sötét bogyók
Termőhely: Guatemala, Huehuetenango
Termő magasság :1350-2000m
Előkészítés: mosott (washed eljárás)
Előkészítés: mosott
A mosott kávétisztítási eljárás egy olyan módszer, amely során a kávécseresznye gyümölcs húsát és nyálkarétegét víz segítségével távolítják el a kávébabokról. Ez a feldolgozási technika széles körben elterjedt, különösen az arabica kávé termesztésénél, és gyakran tisztább, világosabb ízprofilt eredményez, amelyben a kávé természetes savassága és aromái jobban érvényesülnek.
Tipp: Ajándékként ajánlom hozzá egyedi, kézzel készített kerámia kávésbögréket és készleteket.
Kézműves bögrék: Kézműves kerámia bögrék
Készletek: Teás-és kávés készletek
Értékelések
Még nincsenek értékelések.