Hondurasból származó frissen pörkölt, arabica kávé.
Honduras az egyik legjelentősebb kávétermelő ország Közép-Amerikában, és a világ egyik legnagyobb arabica kávé exportőre. Az ország különböző régiói ideális körülményeket biztosítanak a kávétermesztéshez, beleértve a változatos tengerszint feletti magasságot, a megfelelő klímát és a gazdag talajokat. A hondurasi kávék gyakran komplex ízprofilokkal rendelkeznek, élénk savasságot, gyümölcsös és csokoládés jegyeket mutatnak.
Honduras kávétermelése az elmúlt évtizedekben jelentősen fejlődött, részben az infrastruktúra fejlesztésének, valamint a kávétermesztési és feldolgozási technikák javításának köszönhetően. Az ország kávétermesztői gyakran alkalmaznak fenntartható módszereket, és növekvő érdeklődés mutatkozik a speciális minőségű kávék iránt, amelyek különleges ízprofilokkal és egyedi karakterrel rendelkeznek.
Pörkölési szint: közepes
Ízjegyek:Alma • Piros szőlő • Mogyoró • Gyümölcsös savasság • Édes • Sima test
Termőhely: Honduras Ocotepeque, Plan del Rancho, Sinuapa
Termő magasság :1650m
Előkészítés: mosott (washed eljárás)
A mosott kávétisztítási eljárás egy olyan módszer, amely során a kávécseresznye gyümölcs húsát és nyálkarétegét víz segítségével távolítják el a kávébabokról. Ez a feldolgozási technika széles körben elterjedt, különösen az arabica kávé termesztésénél, és gyakran tisztább, világosabb ízprofilt eredményez, amelyben a kávé természetes savassága és aromái jobban érvényesülnek.
Tipp: Ajándékként ajánlom hozzá egyedi, kézzel készített kerámia kávésbögréket és készleteket.
Kézműves bögrék: Kézműves kerámia bögrék
Készletek: Teás-és kávés készletek
Értékelések
Még nincsenek értékelések.