Indiából származó frissen pörkölt, arabica kávé.
India kávétermesztése jelentős és történelmileg gazdag múltra tekint vissza, az ország különböző régióiban termesztett kávék pedig sokszínű ízvilággal rendelkeznek. Az indiai kávékat gyakran gyümölcsös, fűszeres és édeskés ízjegyek jellemzik, amelyek különösen népszerűek az európai piacokon. Az ország két fő kávéfajtát termel: arabica és robusta.
Egy különleges feldolgozási eljárás során, amelyet főként az indiai Malabar partvidéken alkalmaznak, a kávécseresznyék a monszun szezon idején száradnak. Ez az eljárás megváltoztatja a kávé ízét, és egyedi, lágyabb, kevésbé savas profilt eredményez. India kávétermelése változatos és egyedi, a természeti körülmények és feldolgozási módszerek sokfélesége miatt.
Pörkölési szint: közepes
Ízjegyek:kellemes gyümölcsös sav • édes • étcsokoládé • sima test • jó egyensúly
Termőhely: Malabar
Termő magasság :600 – 2000m
Előkészítés: mosott (washed eljárás)
A mosott kávétisztítási eljárás egy olyan módszer, amely során a kávécseresznye gyümölcs húsát és nyálkarétegét víz segítségével távolítják el a kávébabokról. Ez a feldolgozási technika széles körben elterjedt, különösen az arabica kávé termesztésénél, és gyakran tisztább, világosabb ízprofilt eredményez, amelyben a kávé természetes savassága és aromái jobban érvényesülnek.
Tipp: Ajándékként ajánlom hozzá egyedi, kézzel készített kerámia kávésbögréket és készleteket.
Kézműves bögrék: Kézműves kerámia bögrék
Készletek: Teás-és kávés készletek
Értékelések
Még nincsenek értékelések.