Braziliából származó frissen pörkölt, arabica kávé.
Brazília a világ legnagyobb kávétermelő országa, és számos különböző régiója híres kiváló minőségű kávéjáról. Az ország kávétermesztő vidékei változatos klímával, talajjal és tengerszint feletti magassággal rendelkeznek, ami különféle ízprofilú kávékat eredményez.
Pörkölési szint: közepes
Ízjegyek: citromos • közepes és selymes • tejcsokoládé • pörkölt mandula
Termőhely: Cerrado- A régió szárazabb klímájáról ismert, amely segít a kávébabok egyenletes érésében. A kávék gyakran testesek, csokoládés és diós jegyekkel.
Termő magasság :1200m
Előkészítés: Pulped-Natural
Egy köztes módszer a száraz és a mosott eljárás között. Eredményként egy kevésbé savas és enyhébben testes, kicsit gyümölcsös, de intenzíven édes és komplex ízt kapunk. Az eljárás során a gyümölcshúst eltávolítják a babról, de a pektin réteget rajta hagyják, melynek mennyiségétől függ a kávé édessége. Talán az egyik legfontosabb lépés az eljárás során. A rajta maradt pektinnel együtt szárítják meg aztán a babokat, és így megy végbe a fermentálási folyamat
Minősítés/ certifikát: Screen 17/18
Tipp: Ajándékként ajánlom hozzá egyedi, kézzel készített kerámia kávésbögréket és készleteket.
Kézműves bögrék: Kézműves kerámia bögrék
Készletek: Teás-és kávés készletek
Értékelések
Még nincsenek értékelések.