Szépségápolás

Natúr-bio-vegán- cruelty-free szépségápolás

Kezdjük az elején, mielőtt elkezdenéd böngészni a natúr kozmetikumok listáját. Igyekeztem részletes tájékoztatást adni a termékek leírásánál, de azt javaslom először olvasd el ezt a bejegyzést.

Szépen hangzik, hogy természetes, natúr, vegán, bio. De mit is jelentenek ezek a megnevezések pontosan és miért jó Neked?

A natúr kozmetikumok nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagot, mesterséges illatanyagot, színanyagot, illetve szilikonokat. Alapolajként növényi olajokat használnak készítéséhez, tehát ásványi olajtól mentesek. Az ásványi olajak, vagy kőolajszármazékok, (paraffin és a vazelin) természetes anyagok ugyan, de a bőrön nem szívódnak fel, egy réteget képeznek.

A növényi olajok továbbá tele vannak vitaminokkal, táplálják a bőrt, antioxidáns hatásúak, a bőrt regenerálják, hidratálják, gyulladáscsökkentő hatással is bírnak. Tartalmazhatnak még növényi viaszokat, valamint állati eredetű termékeket is: pl. méhviaszt, vagy kecsketejet.

A harmadik szempont a tartósítószerek. Szigorú szabályok vonatkoznak arra, hogy mit tartalmazhatnak a natúr kozmetikumok. A hagyományos kozmetikumokat erős konzerváló szerekkel tartósítják (parabének), ezért hosszabb ideig megőrzik minőségüket. Kutatások bizonyítják ezek negatív hatását, pl. ha napsugárzásnak teszik ki, fokozódik a sejtek pusztulása, elrákosodása. Tehát még több csodakence használatára ösztönöznek, bőrproblémákat okoznak. Ha gyerek kozmetikumokat választunk különösen figyeljünk arra, hogy parabénmentes legyen.

A biokozmetikumok olyan natúrkozmetikumok, amelyekben minden növényi összetevőt permetszer- és vegyszermentes termesztéssel állítanak elő. Tehát a biokozmetikum egy szigorúbb minősítés, amellett, hogy natúr, még a növényi alapanyagok minőségére is ad egy szigorú feltételt. Az összetevők minimum 95%-a biogazdálkodásból kell, hogy származzon, a maradék 5% lehet csupán hagyományos növényi termék. 

A vegán kozmetikumok sem állati összetevőt, sem állatokból nyert összetevőt nem tartalmaznak. Az első kategória esetében azok az anyagok esnek ki, mint a zselatin, koleszterin vagy kollagén. A második kategória esetében pedig az olyan összetevők, mint a méz, a méhviasz vagy a tej.

 

A cruelty-free termékek esetében a termékfejlesztés egyik szakaszában sem megengedett az állatkísérlet. Azonban ezek a termékek nem minden esetben vegánok. Így több olyan termék is van köztük, amely állatokon nem tesztelt, de tartalmazhat tejet vagy mézet.

 

A natúr szépségápolási termékek, kozmetikumok nem terhelik tovább a nap végére szennyeződött, fáradt bőrt, hanem táplálják, regenerálják. Problémás bőr kezelésére kiválóan alkalmasak. Használatukkal sokat tehetsz a gyerekek és felnőttek bőrének és egészségének védelmében, állagának megőrzésében, javításában. 

A natúr szépségápolási termékek listáját ITT éred el.

Ha még maradt további kérdésed keress meg elérhetőségeim egyikén.

Következő lépésben válaszd ki bőrtípusodat ITT.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − három =